Kina – når du er sulten for sjov!


Nogle gange må man glæde sig over de små ting og huske at stoppe op i værdsætte det finurlige i livet… Ja, helt poetisk, ikk?

Vi har nu boet i Kina i over tre år. Det er vanskeligt lige at få til at bundfælde sig, for det lyder af meget og føles ikke som så længe. Vi har dog stadig ikke vænnet os helt til det alsidige brug af dyr i madlavningen. Men man kan kun tage hatten af for at alt bliver brugt til madlavning. Alt.

Pølser in the making. Man kan se pølser hænge mange forskellige steder udenfor på tørrestativer – nogle ude foran lejlighedvinduer, andre på parkeringspladser.
Pølser til tørre i en lille krog i den private internationale lægeklinik. Sammen med de nuvaskede sygeplejeuniformer.
Pølser ved vejkanten.
Kød af en art, der modnes til at blive serveret i restauranten bagved.
Ænder kan også tørres på gaden.

Jeg tror nogle af nedenstående ingredienser er i top ti over noget af (efter min mening) det mest “spændende” mad, man kan købe i Kina….  Jeg vil nu trodse min angst for at være dobbeltmoralsk og glemme at jeg altid har lært mine børn at intet mad er ulækkert. Jeg begik en kæmpe brøler dengang Michael og jeg var alene i Kina for første gang for at tjekke skole, hus, job, osv ud tilbage i maj 2017. Jeg begik den store fejl at jeg, under en middag på en restaurant med værftledere og DFDS-mænd, ytrede at jeg spiste alt. Det lærte jeg hurtigt at man ikke skal sige i Kina……..

Så det finurlige i livet, jeg denne gang har studset over, er om der egentlig er en grænse for hvad man spiser i Kina.

Følgende er fra en online app for det lokale supermarked, der åbnede kort før Covid-19 for alvor fik fat i Kina. Udbringning fra denne butik har uden tvivl reddet mange af mine dage siden marts, hvor det til tider har føltes umuligt at komme afsted med to børn for at at få handlet ind til aftensmaden, når online learning endelig har været overstået om eftermiddagen (imens det var aktuelt) eller da ungerne havde sommerferie i 7 uger og vi var hjemme, mens Michaels var på arbejde.

Der kører mange blå Hippo-bude rundt i Xianlin. Det er gratis og varerne kommer oftest 30-40 minutter efter jeg har klikket “betal” på appen.
Line up af mine bestilte varer på jorden. Ofte har budene endnu flere styrofoam-kasser bagpå den lille el-scooter, hvis de har mange leveringer på én tur.

Dette er en ganske fin og moderne butik og det er blot fra deres app, jeg har fundet nedenstående lækkerier.

Er du sulten?

Svin:

En chili-smilende grisetryne.
Elsker opstillingen af trynerne.

Jeg tænker det er grisetarm. Den fyldes højst sandsynligt ikke med fars (hvilket i grunden også er ret voldsomt…), men smides i en suppe eller lynsteges.
Grisehaler

Den har fået pedicure.

Fjerkræ:

Et æg. Mere info har jeg desværre ikke.
Er der nogen, der kan hjælpe med hvorfor blommen ser sådan ud??
Selvfølgelig vacuumpakket og formentlig ikke på køl.
Kylling. Selvfølgelig med en naturligt medfølgende fod.

Noget fra en kylling.
Elsker dette setup, hvor man kan se at det engang har været en halvnuttet, plysset kylling.
Noget fra en kylling.
Fermenterede æg. De har nok ligget et par dage.

Advanced smilende æg.
Det er ikke pynteæg. Måske de fine formateringer er frostkrystaller?

Lækre seje og krydrede kyllingefødder.

Glinsende andefødder.
Andetunger

Befrugtede æg.

Her kan man få et godt blik på indholdet.
Jeg har vanskeligheder ved at tro på at folk spiser dette. Og jeg er forunderlig over at man producerer dyr/fødevarer på denne måde. Det er desværre vanskeligt at navigere udenom forretninger, der forhandler lignende produkter, og handle steder, hvor man kan være nogenlunde sikker på bedre dyrevelfærd. Det har jeg måtte lægge på hylden herude, desværre. Vegetar ville formentlig være den eneste mulighed.

Diverse / uvist:

Jeg aner ikke hvad det er. Men noget fra et eller andet dyr.
Ja, man bliver helt sulten.
Tunger
Hvis man lige skulle have lyst til at nærstudere overfladen.
Jeg har en fornemmelse af at det er et dyrs forplantningsorganer.

Sådan hér så Ninus ud inden den blev slagtet – forhåbentlig blev den slået ihjel inden de pelsede den……
Det er ikke som sådan fordi det er en lille nuttet kanin, det spiser vi jo også i norden, men jeg er vild med billedet og at hovedet er med – og øjne. Og jeg er fjollet med at annoncen også viser billedet ovenfor af den levende kanin.

 

Yes, dette er en hel skildpadde. Forloren skildpadde er pludselig ikke så forloren mere…

Michael er heldig at få lov at til udvide sin gastronomiske horisont, når han til tider er til ægte kinesisk middag med blandt andre med værftlederne, hvor man spiser en lækker mad ved rundborde og drikker sig helt i gulvet i Baijiu (Michael holder dog lidt igen med at fylde sit glas med Baijiu fra den lille personlige kande, der står ved ens plads…..).

Fisk (helst hele eller minimum med hoveder), kyllingfødder og hvidløg.

Jeg bliver nok aldrig så modig at jeg går på opdagelse i denne type madlavning. Hvis du har kræsne børn derhjemme kan du eventuelt bruge dette blogindlæg som undervisningsmateriale og oplyse dem om, at nej, broccoli eller rosenkål er faktisk ikke så ulækkert endda.

 

Tak fordi du læser med!


6 meninger om “Kina – når du er sulten for sjov!”

 1. Super sjovt indlæg, men det var faktisk endnu sjovere at se Jessica’s reaktioner, da jeg bad hende læse dit indlæg igennem jeg skulle havde filmet hende.
  Jeg tænker på og Alfred og Karla også deler din/vores mening om at maden ikke ser særlig appetitvækkende ud? Måske de har smagt og set den til hverdag i skole og i børnehaven? Og derfor virker det måske for dem ikke så unormalt at spise?
  Kh. Joy
  PS. Sig endelig til, hvis vi skal sende noget dansk mad

  1. Først og fremmest: som sædvanligt er du hurtig til at skrive 🙂 Tak, søde Joy. Mand, det er længe siden, jeg har set dig!
   Børnene bliver ikke “udsat” for denne type mad på skolen – det ville kantinen nok ikke komme så langt med, med alle de snotforkælede unger, der lever i en mindre NIS boble 🙂

   Tak for tilbuddet om at sende mad – jeg ved faktisk ikke om det er muligt endnu at sende ting til Kina…. Vi er saftsusme afskåret fra omverdenen. Vi klarer den dog – Michael fandt fx dansk bacon forleden på Taobao, som blev sendt fra Shanghai… My Lord, hvor smager røget dansk bacon (der ikke er lavet af presset røv) dog helt vidunderligt!!!!! Men jeg ville dog gerne have remolade, leverpostej og friskstegt fiskefilet (direkte på havnen)….!

   Jeg håber Jessica også kunne bruge indlægget til noget 🙂 🙂 Ah, jeg gad godt have set hende i ansigtet. Jeg har mine forestillinger om hvor meget hun rynkede på næsen!

   Jeg håber vi ses til sommer – selvom der er længe til, må vi stadig glæde os!

   Stort knus og tanker, håber I har det godt!

 2. Sikke noget svineri … høhø Det der med pølser der hænger til tørre alle mulige mærkelige steder, er en af mine yndlings historier at fortælle fra min tur hos jer!!! Især når de hænger lige ved siden af nyvaskede kitler… helt gak gak for os nordboer. Flere sjove indlæg af denne slag Kys og kram fra Hillerød ❤️

  1. Jeg vil gøre mit bedste for at informere om de lidt finurlige ting, der foregår her i landet…! Synes bare der er så frygteligt mange!!!

 3. Hahaha jeg er vild med pølserne, der hænger alle steder! Man har vel altid en pølse eller ti, der lige skal tørres. Det ser simpelthen så uappetitligt ud – altså for mig. Det er lidt sjovt at tænke på, at det jo er helt naturligt for andre, som sikkert synes vores risengrød, persillesovs el. lign. er super klammo. Men af en eller anden grund får jeg det indtryk, at kinesere er med på det meste, når det kommer til mad.

  1. Ja, hvad mon en kineser vil sige, hvis vedkommende bliver præsenteret for flæskesvær, sylte eller marinerede sild…?
   Vi gloede noget, da vi begyndte at lægge mærke til de frithængende pølser…
   Jeg ville give min højre arm for en gang mormor-kylling som vi lavede det for mere end ti års tid siden!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.