Lidt lyd fra Kina


Vores liv er åbenbart blevet så pissespændende at man skal oprette en hjemmeside, skrive om vores hverdag og forvente at folk derhjemme i Danmark følger med. Hvorfor..? Når janteloven så har fortaget sig lidt i mit hoved kan jeg jo godt se at der er sket lidt for vores familie henover sommeren…. Vi er flyttet i hus, Alfred er startet i skole, Karla starter snart i en ny vuggestue, Michael har fået nyt job, jeg har fået tid til meget af det, jeg savnede mens jeg arbejdede og vi har mødt en masse nye mennesker i vores nye nabolag. Altsammen ret normalt når man flytter til et nyt sted. Og nå ja, det nye sted er så Kina, bevares….

Men det føles ikke så vildt – endnu. Vi er stadig ret begejstrede for huset, at bruge ufatteligt mange penge i IKEA og Metro, at Alfred trives ufatteligt godt i skolen og allerede har udviklet sig meget, at vi allerede føler os sindssygt godt modtaget af expats omkring os, at Karla snart får lov at lege med en masse andre børn på hendes alder, og at vi egentlig føler os hjemme her i Kinaland. De er sgu meget søde herude!

Alfred har indtil nu ikke rigtig kunne tegne en tændstikmand. Det har for det meste bare været en masse forvildede streger, og man har været i tvivl om han havde stjålet tegningen i vuggestuen eller selv lavet den. 2 uger i international skole og han kommer hjem med denne – blandt mange andre malede og tegningede sager.

Vi er stadig i honeymoon-fasen, vi har kun været her i en måneds tid. Vi har fokuseret på at komme på plads og at børnene har det godt. Vi har grint lidt over den kinesiske tilgang til livet vs. den danske og alt har været nyt og spændende. Flere gange har vi været rørt over modtagelsen i vores compound og på skolen – det er nærmest det samme, for de samme mennesker bor her og arbejder på skolen og/eller har børn, der går på skolen.

De sidste par dage har jeg dog gået med følelsen af, at vi bare har forladt og efterladt Danmark. Tidsforskellen gør det svært at ringe hjem, for enten er man på arbejde i Danmark eller også er vi igang med børneaftensjov, hvorefter vi er totalt trætte og skal i bad, rydde op og alt det andet, man har fornøjelsen af som småbarnsfamilie. Og så var det vindue ligesom lukket efter vores kl 22. Man vil jo også gerne lige have tid til at snakke med folk.

Men I derhjemme skal vide at vi faktisk tænker på Jer – hver dag. Vi vil så gerne huske jeres fødselsdage, se billeder af jeres børn og følge med i jeres liv. Og vi vil så gerne fortælle om alt det, vi oplever, men tiden render fra os. Og samtidig lægger vi enormt meget energi i at møde nye mennesker, Alfred er sat i en skolen hvor han fatter hat af hvad alle siger, Karla er ved at drive mig til vanvid herhjemme fordi hun nu røvkeder sig og jeg føler at mine dage hurtigt render afsted med workers til at ordne diverse i huset, hvor jeg skal være hjemme – og i Kina skal man åbenbart lige tjekke om de nu også har gjort det, de skulle…. (Det er nok nærmest et helt indlæg for sig 🙂 ), Michael tager afsted kl 7 og er hjemme kl 16 – det skal vi nok nyde, mens det varer, de ændrer sig nok ganske snart.

Men vi har ikke bare forladt og efterladt Danmark, og slet ikke vores familie og venner. Som min veninde, Mette sagde, så rejser vi og oplever en masse nyt, men i Danmark, der mangler vi. Og selvom det måske føles som om vi bare har glemt Jer derhjemme, så har vi det altså ikke. Vi er bare lidt stille for tiden, men vender stærkt tilbage når vi har fået etableret os. Derfor denne blog og forhåbentlig kan vi alle få følelsen af at vi giver lyd fra os.

Når Karla starter i vuggestue vil jeg sætte mig og skrive lidt om de oplevelser, vi har haft siden ankomst. Jeg har allerede følelsen af at jeg har glemt noget, fordi jeg ikke har fået dokumenteret det på både tekst og billeder 🙂 Hvis jeg kender mig selv ret, så har jeg nok alligevel fået fotodokumenteret lidt….

 

Igår kom vi hjem fra en sviptur til Shanghai. Vi skulle på visumkontoret og har endelig fået opholds- og arbejdstilladelse HURRA!

 

Daglige og dejlige tilnærmelser fra søde og venlige kinesere, der synes vores børn er ganske søde.

10 meninger om “Lidt lyd fra Kina”

 1. Det er sådan en god idé, Lotus! Skønt at følge med fra det kolde Danmark <3
  Hils familien mange gange og NYD!
  Kram Hanne

  1. Vi nyder det, moster! Husk at du og Klemme kan låne en seng og komme og hygge med os! Tilbuddet står helt klart stadig ved magt

   1. Tak <3 Det har Klement og jeg også snakket videre om!
    Om en måned skal vi til Californien og Arizona i 2 uger, sammen med Sofie og Liva.
    Men vi har talt om at gøre det i 2018, kunne være en kæmpeoplevelse!
    Kys og Kram

 2. Hvor er det dejligt at du får startede den blok op, jeg vil glæde mig til at følge med på sidelinjen.
  Knus og kram Joy

  1. Kære Joy, tak 🙂 Dejligt du bil kigge med – må jo nok sande at jeg ikke kommer til at ringe hjem så ofte og sludre og fortælle hvordan det går….. Desværre.. Min WeChat er åben for flere billeder fra Vallensbæk – så hyggeligt, du sendte af Jessicas første skoledag forleden.

 3. Hvor er det dejligt at i allerede trives i store kinaland…. den første tid er altid hård uanset hvad man gør… glæder mig til at følge jeres rejse Er det ikke vildt billigt at handle ind i Kina?

  Knus fra mig

  1. Haha, jo det er ok billigt at handle hvis man køber kylling, svampe, noget svinekød, kål og andet, som man kender fra det kinesiske køkken. Men ellers er det ret dyrt og vestlige ting som ost, flåede tomater, kapers og spegepølse er kun i enten Metro eller en lille specialforretning i vores område – det er ikke så billigt. Forleden lavede jeg den dyreste lasagne ever – 100 gr revet mozzarella kostede 30 kr!
   Så hyggeligt at du fælger med – håber du har Duetoft, Kira 🙂

  1. Tak, søde Maria! Hvor hyggeligt du kigger lidt med – jeg nyder også dine billeder af dig og drengene på Instagram 🙂
   Og der er plads til to voksne og to børn, hvis man nu lyster at komme til Kina…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.